din ciclul ce facea mintea mea cand ar trebui sa doarma

Exhibitionism sentimental
Relatiile se pot destrama, in linii mari, din 2 motive: tentatiile si monotonia. Pe cele normale, de zi cu zi, le spulbera monotonia. Te trezesti dupa ani ca stai langa un strain cu care imparti cheltuielile si o casa (patul nicidecum). La nivel sentimental, mental, nu mai rezonezi nici macar cu imaginea din oglinda, darmite cu partenerul. Si la un moment dat se produce declicul: vrei o schimbare. Si pleci. Mereu ma intrebam si nu intelegeam cum de se pot destrama din senin relatii de zeci de ani care aparent mergeau bine. Pt ca la un moment dat unul din parteneri se trezeste langa un strain si pleaca. Relatiile care nu sufera de monotonie sunt distruse de tentatii. Precizare: de tentatii avem parte cu totii, doar ca unii nu le pot da curs datorita conjuncturii nefavorabile (cei din prima categorie), altii pt ca nu si le doresc. In general e nevoie de putina libertate, dar in acest caz natura relatiei iti confera o libertate extinsa. Si atunci ramai singur in fata tentatiilor, desi ai avea nevoie de sprijinul partenerului. In acest al doilea caz relatiile depind foarte mult de cum reactioneaza partenerii ispitelor. Unii oameni se simt mai bine in relatiile de zi cu zi, monotone, cursive, cum vreti sa le spuneti. Le confera o aparenta siguranta, comoditate si protectie in fata tentatiilor si problemelor. Altii ar putea rezista oricaror tentatii si incercari; atata timp cat au o motivatie, cat timp simt iubirea partenerului. Unora stilul de viata si natura relatiei nu le da ocazia sa ajunga la monotonie, in schimb se lupta cu factorii externi. Despre asta pot sa vorbesc pana la plictiseala. Un moment de infidelitate poate distruge o relatie de zeci de ani sau poate readuce impreuna doi parteneri care inca se cautau unul pe altul. Totul depinde cum gestionezi momentul si cum treci peste acesta. Nu fac apologia infidelitatii, dar o pereche de coarne pot fi o ultima atentionare ca relatia ta se duce dracului. Desi am prefera si mai ales ar trebui sa vedem semnele din timp.
Reclame

6 comentarii

 1. Da-da! Asta parca-mi aminteste de ceva… 🙂

 2. hehe, long time no see!
  ideile parca erau mai clare la ora aia mica; acum s-au sters.
  deja-vu-ul asta poate iti da alte idei…

 3. Neeeee! Ma multumesc cu nostalgiile. Si cu trasul cu ochiul. 🙂 Daca am priceput ce vrei sa spui, ca, deh, ideile astea, lenese tare.

 4. ai priceput. de, am incercat o provocare. si voyeurismul e bun. nostalgiile doar din cand in cand.

 5. Pai nu ma uit decat cu un ochi. Cu celalalt incerc sa gandesc, da nu-mi iese intotdeauna. Cat despre nostalgii, se descurca singure.
  Nu accept provocari!!! 🙂
  Inteleg ca ai lasat lumea pe maini bune, daca te-ai intors in patrioara noastra.

 6. lumea e pe maini bune, numai ca o mai scapam pe jos uneori. cat priveste tarisoara asta, ne lamurim curand pe ce maini a incaput.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s